Wij zijn Christine en Chris: toen we mekaar ontmoetten in 2004 hadden we al een heel leven achter ons waar vijf kinderen (Kristof, Bram, Tim, Pieter en Jo) bij horen. Intussen zijn er ook al 4 kleinkinderen (Saul, Lou, Puck en Sue).

Christine stond 20 jaar voor de klas in het middelbare onderwijs in Brussel, waar ze haar passie kwijt kon in de lessen biologie, aardrijkskunde en economie. Door gezondheidsproblemen is daar in 2002 spijtig genoeg een einde aan gekomen, maar dit gaf ook nieuwe kansen. In 2003 heeft ze zich geëngageerd als vrijwilliger in de patiëntenvereniging VLFP. In 2006 is ze afgestudeerd als VGL-consulente (voeding, gezondheid, levenswijze) bij de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg. Vormingen en lezingen volgen (en zelf geven) rond deze thema’s houden haar bezig. Andere culturen hebben haar altijd al geboeid, naast koken en lezen.

Chris heeft als bediende het grootste deel van z’n carrière gemaakt. De leukste van deze ervaringen was wel z’n job als boekhouder in de verzendingsprocure bij de Scheutisten in Brussel. Hij is zijn leven lang sportief bezig geweest (begeleiding van jonge atleten), ook nu nog, al is dat door omstandigheden meer fietsen geworden. Nu – op de rand van het pensioen – gaat de interesse verder richting muziek , met muziekschool als leuke bijscholing.

In 2010 zijn we op zoek gegaan naar een ‘andere’ woonvorm om de rest van ons leven zinvol in te vullen in een warme, zorgzame omgeving met mensen die open staan naar respectvol omgaan met de natuur en de mens. Op de eerste infovergadering (mei 2012) hebben Mia en Joost ons onmiddellijk enthousiast gemaakt over dit project en zijn we mee in het avontuur gestapt. Naast de drie pijlers waarop De Okelaar steunt, en waar we ons volledig in terugvinden, is het de energie die in heel dit proces voelbaar is die ‘drive’ geeft om hiermee verder te gaan.

Sedert augustus 2013 is onze thuis De Okelaar in Wolvertem.