Van donderdag 24 augustus t/m zondag 27 augustus organiseren we een bouwkamp in De Okelaar.
Wat dat juist inhoudt?
Tijd maken om eens lekker op het gemak door te werken, voor overleg over het interne leven op de Okelaar en het Paviljoen, en ook om ons te verbinden met elkaar door te kletsen, te wandelen, via groepsgesprekken, zingen, pannekoeken bakken enz.
Onze dagen beginnen om half negen met een ontbijt. ’s Middags eten we boterhammen om 12.15u en voor ’s avonds koken we (in ploegjes) zelf lekker vegetarisch eten dat we opsmikkelen om 18.15u. Om het praktisch overzichtelijk te houden, gaan we ervan uit dat wie zich voor een dag inschrijft, drie keer mee eet.
Tussen de maaltijden door is er vanalles gepland:
De voormiddagen (9u  tot 12.15u) steken we letterlijk de handen uit de mouwen want werk genoeg in De Okelaar: lemen, Rocket Mass heater bouwen, de tuin van de pastorie klaarmaken als kinderspeel-tuin, de paviljoenmuur groen maken met plantjes, enz.
De namiddagen doen we een beetje vanalles:
op donderdag gaan we eerst (tot 15.15u) werken en daarna volgt er een brainstormactiviteit (voor wie wil) over wat we willen zien gebeuren in het paviljoen.

op vrijdag beginnen we met een verbindende activiteit voor de huidige bewoners, dus niet openbaar! Doch niet getreurd: vanaf 15.45u is de deur weer open voor een rondje werkpret.

op ‘zaterdag-werkendag’ blijven we de hele dag praktisch aan de slag. Maar verschiet niet als er toch onverwachts iets anders op het programma staat :)
op zondag stoppen we het werk om 15.15u en gaan we daarna wandelen.
’s Avonds (19.30u tot 22.30u) maken we op donderdag een kennismakingsposter (breng een oude foto van jezelf mee!) en is er extra veel tijd voor nieuwkomers om vragen te stellen. Vrijdagavond reserveren we voor een vuurkorf met brainstormen en zingen. Zaterdagavond kijken we film ‘The power of the heart’ en zondagavond gaan we na het wandelen en (weer eens lekker :p) eten bij het vuur zitten kletsen en zingen en verbroerderen en ….
Er is dus één activiteit die we ‘intern’ houden voor de ‘nu-al-okelaars’ op vrijdag 25 augustus om 12.45 u, maar op alle andere activiteiten is iedereen welkom: hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Natuurlijk koken en eten we ook samen, drie keer per dag (gebak- en snoeppauzes niet meegerekend). Heb je zin om mee te koken: mail ons (voor woensdag 23 augustus)! Heb je geen zin om te werken maar wel om mee te eten: mail ons en we zetten een bordje bij. Heb je zin om af te wassen: altijd welkom, ook zonder seintje :)
Kortom: trek je werkschoenen aan en kom af, voor één of twee werksessies of een ander plezant moment…
Voel je ook uitgenodigd om gewoon een avond gezellig mee rond het vuur te zitten, te blijven eten,… of iets anders te doen wanneer je geen zin hebt in werken.
En breng gerust al je vriendjes mee!!!

Sonja met kinderen

Het paviljoen krijgt zijn leemafwerking dit bouwkamp!

Reddingsoperatie aartsengel; samen kan je meer dan alleen :)

Tussendoor maken we tijd om lekker en gezond te eten.

Vrouwenkracht :)

 Een nieuw pad