Omschrijving

We bieden een aantal kamers te huur aan voor langer verblijf in onze woongemeenschap. We zijn op zoek naar mensen die zich actief willen engageren en bewust kiezen voor cohousing. Domicilie in de kamers is niet mogelijk.

Eén van onze gastenkamers komt vrij vanaf juli of augustus. Je beschikt over een eigen leefruimte met mezzanine om te slapen, eigen sanitair en deelt de keuken met 4 andere bewoners en occasionele gasten. De kamer is grotendeels bemeubeld. De maandelijkse huurprijs bedraagt 475 euro.

De andere kamers delen sanitair met 2 andere bewoners en occasionele gasten. De kamer is kleiner en onbemeubeld. Om te slapen is er een mezzanine. De huurprijs bedraagt 240 euro.

Interesse? Stuur een bericht naar okelaar@gmail.com waarin je jezelf (kort) voorstelt en je motivatie toelicht.

Cohousing

De Okelaar is een cohousing met 24 woningen, een gemeenschapscentrum, een tuin en een werkplaats met gedeeld werkmateriaal. Onze groep is heel verscheiden, met bewoners van alle leeftijden, van kinderen tot tachtigers. We kiezen er bewust voor om samen te leven en samen te werken voor de groep, de cohousing en elk individu. Beslissingen nemen we in groep en proberen daarbij naar iedereen zo goed mogelijk te luisteren om tot gedragen beslissingen te komen. De verbouwingen werden ecologisch uitgevoerd, en we passen een ecologische levensstijl zelf ook zoveel mogelijk toe in onze dagelijkse gewoonten. Qua activiteiten is er geregeld de mogelijkheid om samen te eten, er is een maandelijkse werkdag, veel vergaderingen, en gezellig binnenwandelen bij andere bewoners. Wanneer het lukt, organiseren we ook eens een activiteit voor de buurt.

Meer informatie over de Okelaar kan je vinden op deze website via het menu bovenaan of op onze Facebook-pagina. Er is ook een film die een mooi beeld geeft van de cohousing en zijn bewoners.

Contact

  • E-mail: okelaar@gmail.com