Wij zijn Dave, Sigrid, Kika, Lili en Titus. We wonen niet in de Okelaar, maar op een boogscheut ervan.

De initiatiefnemers van de Okelaar waren op zoek naar een bioboer in de buurt en Dave was op zoek naar potentiële afnemers in de onmiddellijke omgeving; zo zijn we met de Okelaar in contact gekomen. Dave zit in de opstartfase van een CSA-project: De Klepper (gestart in maart 2014).

CSA staat voor Community Supported Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. De oogst en de kosten worden gedeeld. De landbouwer verzorgt de teelt. De ‘deelnemers’ kopen een ‘oogstaandeel’ en krijgen daarvoor een jaar rond hun aandeel van de oogst. Zo delen de deelnemers in de winst, maar ook in de eventuele risico’s. De bewoners van de Okelaar kunnen als deelnemer in het project stappen en worden op die manier voorzien van groenten van kleinschalige landbouw die afkomstig zijn uit de nabije omgeving en daardoor geen bijkomend transport te weeg brengen.

Er bestaan in Vlaanderen al meerdere CSA-boerderijen, verenigd in een netwerk.

Van opleiding is Dave mecanicien. Hij werkte in verschillende bedrijven, waardoor hij onder andere ervaring opdeed bij het herstellen en onderhouden van landbouwwerktuigen. Momenteel schoolt hij zich bij als landbouwer. Verder houdt Dave zich graag bezig de verzorging van zijn Kerry Hill-schapen.
Sigrid is doctor in de Monumenten- en Landschapszorg en werkt aan de KULeuven en aan de Universiteit Antwerpen. Sigrid jogt, wandelt en fiets graag. Moestuinieren is ook al lang één van haar hobby’s. Hoewel we samen erg graag met de fiets op vakantie gaan, staken we deze hobby even omwille van de kindjes.
Kika is 4 en knutselt erg graag, Lili is drie en houdt meer van buiten spelen. Titus is net 1 en concentreer zich vooral op de eerste stapje de wijde wereld in …