Netwerk Bewust Verbruiken
Netwerk Bewust VerbruikenSnelcursus duurzaam leven voor beginners
Communitywebsite over duurzaam leven, consuminderen en consumanderen. Laat je inspireren, of inspireer anderen.
Via vzw
Via vzwInterculturele uitwisseling via vrijwilligerswerk
VIA organiseert interculturele uitwisselingen via vrijwilligerswerk. Hiervoor werkt ze samen het internationale netwerk van SCI (Service Civil International) en kennen we beter als ‘bouwkampen’. VIA wil iedereen bereiken, ongeacht zijn/haar mogelijkheden en achtergrond.
Ecobouwers.be
Ecobouwers.beInfo voor kandidaat verbouwers
Ecobouwers is de drukst bezochte onafhankelijke bouwsite van Vlaanderen met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar. Ecobouwers is een ontmoetingsplaats met massa’s technische informatie en concrete ervaringen over duurzaam bouwen. Ecobouwers.be is een initiatief van BondBeterLeefmilieu
Samenlevingsopbouw
Samenlevingsopbouwinvesteert in de kracht van mensen - zet politici aan tot sociaal beleid
Iedereen heeft recht op een goeie job, op sociale bescherming, behoorlijke huisvesting, een gezond leefmilieu, cultuur en ontspanning. Zo staat het in de Belgische Grondwet.

Samenlevingsopbouw zet in op het realiseren van de toegang tot deze sociale grondrechten: behoorlijke huisvesting, onderwijs, sociale zekerheid, gezondheid, arbeid, gezond leefmilieu, culturele en maatschappelijke ontplooiing.

Welzijnsschakels
WelzijnsschakelsElke schakel telt
Elke mens verdient respect en heeft basisrechten in onze samenleving. Daarom bieden onze vrijwillgers kansen aan mensen die uitsluiting ervaren door armoede of afkomst.  Dit gebeurt terwijl we elkaar ontmoeten in de eigen buurt.
Cohousing Waasland
Cohousing WaaslandProject Clementwijk Sint-Niklaas
Cohousing Waasland is een groep mensen van alle leeftijden en achtergronden die samen in een cohousing wonen, gesitueerd in de uitbreiding van de Clementwijk te Sint-Niklaas. Binnen dit project heeft iedereen zijn eigen volledig uitgeruste woning met tuintje of terras, maar daarnaast is er ook een gemeenschappelijk paviljoen en een grote gezamenlijke tuin. Hiermee wordt er gestreefd naar duurzaamheid en sociaal bewustzijn.
Samenhuizen
SamenhuizenVZW
Samenhuizen vzw wil gemeenschappelijk wonen bekender maken en ondersteunen.
een stand-van-zaken uit 2010
Samentuinen
SamentuinenTuinieren met meer
Een Samentuin is een tuin waarin mensen samen ecologisch tuinieren. Velt biedt advies en ondersteuning aan personen of besturen die een Samentuin willen oprichten of zich bij een bestaande tuin willen aansluiten.
Waterbeheer
WaterbeheerEutarcie
Hoe kan je onafhankelijk worden van het publieke water- en rioolnet?
Ministerie van Ideeën
Ministerie van IdeeënAltijd open voor verandering
Het Ministerie van Ideeën helpt eco-pioniers hun droom realiseren. In Vlaanderen zijn reeds veel mensen bezig met inspirerende experimenten die ons leven op ecologisch of sociaal vlak helpen verbeteren. De ministers die je hier vindt zijn zo’n pioniers. Niet meer aan het praten of denken, maar aan het doen. Via dit platform kan je hierbij helpen. Steun ministers of word zelf minister.
Coöperatief Vlaanderen
Coöperatief VlaanderenInformatieplatform
De ontstaansreden voor deze site is de relatieve onbekendheid in Vlaanderen van de coöperatie als vennootschapsvorm. Wij willen vertellen waarom dit onterecht is. Want als je wil ondernemen én niet pretendeert alles te weten of te kunnen, is de coöperatie een ‘natuurlijke’ vennootschapsvorm. Samen sta je namelijk sterker.
VIBE vzw
VIBE vzwVlaams Instituut voor Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen
VIBE vzw  informeert over gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen. We behandelen alle onderwerpen die hiermee te maken hebben: niet alleen energie- en waterbesparing, maar ook ruimtegebruik, ecologische stedenbouw en gezonde bouwmaterialen. Dit vanuit het standpunt van gezondheid én milieu.  In hun databank kan je op zoek gaan naar bio-ecologische producten, leveranciers, verkooppunten, aannemers, architecten … die een VIBE-erkenning bezitten.
Coopkracht
Coopkrachtoverlegplatform voor mens- en milieuvriendelijke coöperaties
Wij willen het coöperatieve gedachtegoed bevorderen en de groei en ontwikkeling van coöperatieve ondernemingen steunen. Want de coöperatieve economie kan enkel groeien en een reële invloed uitoefenen op het economisch en maatschappelijk gebeuren als de nieuwe en bestaande waardengedreven coöperatieve vennootschappen mekaar vinden en met elkaar op een bevruchtende manier samenwerken.
Het autonome huis
Het autonome huisZonder nutsaansluitingen van grootschalige producenten.
“Het Autonome Huis” is een feitelijke vereniging die zich inzet voor meer autonomie voor de essentiële voorzieningen, met vooral aandacht voor een meer decentrale energievoorziening en meer initiatief van onder uit.
een korte presentatie
MIER vzw
MIER vzwTurning grey into green
Startpunt voor Milieu Informatie Experimenteer Recuperatie (vzw). Transitiebeweging “Wij bepalen samen onze toekomst. De toekomst is groen, de toekomst is creatief, de toekomst is regeneratief, de toekomst is overvloedig!”