Wij zijn Mia en Joost, initiatiefnemers van De Okelaar.  Toen we elkaar in 2008 ontmoetten, bleek al gauw dat we een oude gemeenschappelijke droom hadden: het in de wereld zetten van een samenwoonproject.  In onze drie jaar durende zoektocht bezochten we tal van projecten en mogelijke sites voor onze nieuwe woongemeenschap. Het concept en de pijlers die we willen waarmaken kregen vorm: ecologisch, sociaal, spiritueel.  Eens de basislijnen daarvan helder waren duurde het niet lang meer voor we onze site vonden: De Okelaar in Wolvertem …

Joost werkt als advocaat in Aalst (gespecialiseerd in burgerlijk recht en schuldhulpverlening en geëngageerd in Pro Deo-werk). Ecologisch (ver)bouwen is een hobby. Actief (geweest) in Agalev, in de huurdersbond, in verschillende beheerraden: het kringloopcentrum, de wereldwinkel, de Fietsersbond, kunstencentrum Netwerk, allen in Aalst, en daarnaast in VIBE (Vlaams Instituut voor Bio-ecologisch bouwen). Joost is papa van Sam (26) en Tina (23). Hij speelt graag badminton en fietst en wandelt graag.

Mia is sociaal pedagoog, docent in het volwassenenonderwijs (polyvalent welzijnswerk en specifieke lerarenopleiding), freelance trainer en vormingswerker (communicatie, geweldloze weerbaarheid, multi-culturaliteit), therapeute (organisatie- en familieopstellingen o.m. in synergeia), rouwbegeleider in de parochie. Mia is mama van Ward, Wouter, Lise, Marieke (+) en Kaat ( tussen 31 en 22 j.) en oma van Luna (1 j.). Mia houdt van mensen, van communicatie en echte uitwisseling. Ze houdt ook van buitensport: wandelen, fietsen, joggen en soms eens skiën (maar dat is een ‘ecologische zonde’ die ze steeds minder maakt).

Wij trouwden in 2011 en wij wonen in De Okelaar sinds oktober 2012.

Een gezamenlijke passie is : trekken in de bergen met tentje en rugzak, als het kan één maand per jaar, enkel met ons tweeën in de natuur.

Ondertussen wonen we al 5 jaar in De Okelaar. De uitwisseling, het leren van elkaar en delen met elkaar is heerlijk en verrijkend. Zelfs de botsingen, hindernissen en uitdagingen zijn dat. We kijken uit naar een geheel verbouwde en bewoonde, bloeiende Okelaar en het pad daar naartoe is zéér boeiend!