Project Description

De oude kapel wordt opgesplitst. Het onderste deel wordt een wooneenheid met een terras die de parochie zal verhuren. Het bovenste deel, onder het tongewelf wordt nog een gezamenlijk salon voor alle bewoners, voor als we bv. eens een filmavond onder ons willen organiseren! Hier al enkele van de foto’s over het transformeren van 1 grote ruimte naar 2 aparte door in het midden gewoon een extra vloer te leggen.

De vloer zo kort onder het ronde tongewelf was volgens sommige toekomstige bewoner ‘te neerdrukkend’, volgens anderen net gezellig en authentiek. Omdat deze plaats ons toekomstig gezamenlijk salon moet worden, moest de beslissing wat we zouden doen met het dak door iedereen goed bevonden worden. Al werd de beslissing al een deel voor ons genomen. Door een klein misverstand werd er al een deel van het ronde plafond afgebroken. Daardoor kregen we dan weer de kans om niet enkel te gokken wat er boven de pleister en onder het dak zat, maar ook echt te controleren. Nadat alle toekomstige bewoners eens een kijkje zijn gaan nemen in het toekomstige ‘salon’ werd dan uiteindelijk beslist om het ronde dak toch af te breken.