Ik ben Rikke, heb twee zonen (Tim en Seb) en twee schatten van kleinzonen (Alexander en Matice). In mijn jonge jaren heb ik gewoond en gewerkt in L’Arche (Frankrijk), een woongemeenschap voor mentaal gehandicapten.

Dit was cohousing “avant la lettre” en ik heb mij daar steeds heel goed bij gevoeld.

Sindsdien heeft het cohousing-idee mij nooit meer losgelaten. En zo was ik aangenaam verrast toen ik de Okelaar leerde kennen. De projectbeschrijving voelde als thuiskomen.

Rikke is pediatrische verpleegkundige, heeft Tropische Geneeskunde gedaan en familiale & seksuologische wetenschappen. Heel haar loopbaan heeft ze gewerkt met mentaal gehandicapten, zowel kinderen als volwassenen.

Spiritualiteit en zingeving, zoektocht naar zichzelf en haar plaats in het grote geheel houden haar constant bezig. Ze maakt deel uit van de Lichtgroep bij Telesforos, mediteert en doet aan intuïtief mandalatekenen.

Ze volgde een reeks alternatieve cursussen en workshops: o.a. Alfatraining, Bachbloesems, Chi  Neng Qigong, Energetische Communicatie, Healing, Hynovision, Munay-ki, en Therapeutic Touch.

Ze doet ook vrijwilligerswerk in verschillende sectoren.